lakásfelújítás házilag

Lakásfelújítást tervezel? Vagy már a kellős-közepén jársz? Szeretsz barkácsolni? Akkor itt a helyed! Folyamatosan frissülő oldlalunkon a felújítás sarkalatos kérdéseiről olvashatsz, gyakorlati tanácsok kíséretében. Ha kérdésed van, írj!

Friss topikok

  • tanarbazis: Sziasztok! A szakember keresés új formája! Várjuk a szakembereket és szakembert keresőket. Gyors... (2015.11.11. 19:33) Honnan tudná, hisz maga nő!
  • VBK: Szeretném még a tél beállta előtt ezt megcsinálni, ha elveszteném a kedvemet, ugye segítesz abban,... (2008.07.20. 20:40) Imádom az Ytongot!
  • Piros: Szia Katus! Nagyon jó az ötleted, biztos vagyok benne, hogy sűrűn benézek hozzád. Szívesen olvasné... (2008.07.16. 21:25) Indulunk! Váljunk együtt EZERMESTERRÉ!

Ajánlom figyelmetekbe!

Imádom az Ytongot!

2008.07.15. 14:34 - kkatus

Címkék: felújítás falazás építőanyag ytong

Ez némiképp furcsán hangzik, főleg egy nő szájából, de akárhányszor Ytong közelébe kerülök, akarva-akaratlanul ki kell mondanom ez a mondatot.

Egy kis érdekesség:

Egy svéd építész, dr. Axel Erikson 1924 (!)-ben állított elő először ún. pórusbetont- 5 évvel később, 1929-ben kezdték Ytong márkanév alatt az új építőanyag forgalmazását. Az épületfát akarták helyettesíteni valami hasonló tulajdonságú, nem éghető, nem korhadó anyaggal. Így kapták a kvarchomokból, égetett mészből és fémporból álló szemcsés anyagot, melyet nyomás alatti gőzérleléssel szilárdítottak meg. Az előállításában a hosszú évek során lényegi változás nem történt. Jövőre ünnepeljük tehát ennek a fantasztikus építőanyagnak a 80. születésnapját.

Na de miért is szeretnivaló a mi majdnem 80 éves építőanyagunk?

  • Először is, imádom az illatát. Friss lakás illata van. Ez lényegtelen szempont felhasználhatósága szempontjából, de azért szaglásszátok Ti is meg, kíváncsi vagyok, hogy Ti erről hogyan vélekedtek!
  • Hihetetlen jól megmunkálható, szinte bármilyen méret, forma kialakítható belőle- egy Ytong fűrész, egy durvább csiszoló, esetleg véső és kalapács, és kezdődhet a szobrászkodás!
  • Éghetetlen anyag- kizárólag ásványi anyag tartalma miatt- én kipróbáltam:)
  • Jó hőtartó képessége van
  • sőt, még a zajt is felfogja
  • könnyű, mármint súlyra
  • és nem utolsó sorban megfizethető- kb 500 ft/db

 

Készíthetsz belőle: válaszfalat, térelválasztót, kandallót, kemencét, beépített bútort, polcot... csak a fantázia szabhat határt..

Egy kis kedvcsináló: Ytongszobrászat

Ez talán nem kezdőknek való, de ha egy ilyen szobrot meg tudsz csinálni, a váalszfalat már csukott szemmel is!

 Majdnem elfelejtkeztem még néhány fontos infót megosztani Veletek.

Méretei:

hogy tudjatok számolni, kalkulálni: 3 féle szélességben kapható: 5,7 és 10 cm vastagok.

Másik két oldalának méretei sztenderd 60x20-as.

Eszközök:

  • Ytong
  • Ytongragasztó(falazóhabarcs)
  • vödör- ebben kevered a ragasztót
  • fúrógép, keverőszárral-ezzel keversz- ha elég erőt érzel magadban enélkül is meg lehet keverni az anyagot
  • Ytongfűrész
  • Véső, kalapács

 

Ha meg szeretnéd osztani velünk rajongásodat Te is Az Ytong tégla iránt, szólj hozzá!:)

A bejegyzés trackback címe:

https://csinaldmagad.blog.hu/api/trackback/id/tr48569349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VBK 2008.07.17. 03:54:26

Katus, jó ötletet adtál!
Van egy kazánom ami a lakásban nem a legszebb látvány. Mindig vágytam egy búbos kemencére. Szerinted megoldható, hogy ezt a kazánt elfedjem és ytongból egy hangulatos búbos kemencévé varázsoljam?
Ha van ötleted, hogyan kezdjek hozzá, kérlek, írj!!

kkatus 2008.07.18. 09:21:18

VBK, örülök, hogy tetszik a blogom!
A kemence megvalósításához tökéletes választás az Ytong. Könnyen formálható, így akár búbosra is faraghatod.
A faragás ytong fűrésszel a legegyszerűbb, ezzel a durva formáját megadod, majd durva csiszolóval tudsz rajta finomítani.
Az egész olyan, mint egy legójáték.
10 cm vastag ytongból készíteném, minden ytongtéglát darabolj föl, kb 4 részre. Így a kisebb darabokból könnyebben alakítható a forma.
Használj Ytong ragasztót, a végén geltteld le az egészet és fesd le!
Várom további kérdéseidet!

VBK 2008.07.20. 20:40:13

Szeretném még a tél beállta előtt ezt megcsinálni, ha elveszteném a kedvemet, ugye segítesz abban, hogy lelket öntesz belém?!
Szeretnék néhány színes kályhacsempét belecsempészni díszítésként, szerinted ezt lehet az ytongba? Láttam ilyet és szerintem csodaszép!


süti beállítások módosítása